zaterdag 11 juni 2016

Ruterpolderpad IJlstAchter de gracht in het mooie friese stadje IJlst ligt de Ruterpolder. Een agrarisch poldergebied. Wij hebben het geluk hier op uit te kijken vanuit onze tijdelijke woning. Iedere dag genieten!


Sinds een paar jaar is hier het Ruterpolderpad aangelegd.
Met het pondje kun je bij de oude fabriekspijp van de vroegere schaatsfabriek Nooitgedagt oversteken en dan een pad lopen van ongeveer 4 km dwars door de Ruterpolder en de koeien. Maar pas op voor de bolle ( fries voor Stier :-)


Het rondje is precies goed voor Lycke en haar vriendinnetje. Wel moet er natuurlijk wat lekkers mee voor onderweg!  
We kunnen de bootjes voorbij zien varen, de boer helpen met bultjes maken van het gemaaide gras en houden natuurlijk de stier goed in de gaten:-)

Het pad is iedere dag geopend ( tot een uur of 21:00 's avonds) en is alleen van 1 maart tot 1 juni gesloten vanwege het broedseizoen.


Wil je nog een lekker taartje eten, borrel drinken of hapje eten  dan ben je bij Stadsherberg Het wapen van IJlst aan het juiste adres. Onze favoriet is de stadsburger. Dit vlees komt van Rispensstate . Een biologisch fokbedrijf van de Friese Roodbontkoe in IJlst. Eerlijker vlees kan niet!


Ook kun je wanneer je in IJlst bent een bezoekje aan Houtzaagmolen De Rat en het Nooitgedagt museum zeker niet overslaan.


Wie weet tot ziens in IJlst!
Groetjes Neeltje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen