donderdag 28 april 2016

Nijntje Museum

De meivakantie staat voor de deur! Na een tijdje " offline " te zijn geweest door werk drukte en verhuisstress was het wat stil op Lycke Likes maar we hebben niet stil gezeten!


Hieronder dan ook weer een leuke tip voor de meivakantie. Aangezien het nog steeds een beetje winter is in Nederland is een bezoekje aan het Nijntje museum in Utrecht zeker de moeite waard en een goed alternatief voor een dagje strand:-)

Het museum is in begin van dit jaar verbouwd. Het is in plaats van het Dick Bruna huis het Nijntje museum geworden met veel leuke activiteiten.


In de mei vakantie is er iedere dag een theatervoorstelling vanaf 15:00 ( reserveren van te voren is wel handig aangezien er per voorstelling maar 60 kaartjes beschikbaar zijn). Iedere zondagmiddag worden er verhaaltjes voorgelezen uit de bekende nijntje boekjes.


Wij bezochten het Museum op een doordeweekse dag ( dan is het meestal een stuk rustiger) .
Het museum is ingedeeld in 10 thema ruimten.
 


Er is een echte Nijntje ziekenboeg waar je je kunt verkleden als zuster, een voorleeshoek, een Nijntje dierentuin en door het hele museum zijn allerlei leuke spelletjes te doen. Er is een verkeersplein waar je mag deelnemen in het echte verkeer met de fiets of trein en in het kunstlokaal worden er workshops gegeven voor de kinderen.
Kortom genoeg te doen!


Op de site kun je terecht voor meer informatie en ook kun je online de entree kaartjes bestellen. De meest geschikte leeftijd is vanaf ongeveer 3 t/m 6 jaar.


Heb je ook een leuke uittip ? Laat een uittip of reactie achter op mijn blog, facebook of Instagram account en deel mijn pagina. Onder alle deelnemers verloot ik 2 gratis toegangskaarten voor het Nijntje Museum. De winnaar wordt woensdag 4 mei bekend gemaakt!
Fijne mei vakantie!Groetjes NeeltjeGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen