dinsdag 20 oktober 2015

Nazomer picknick. De eerste blog voor Katrein Kunst!

Jaaaaa ik heb mijn eerste blog opdracht binnen! Ik mag iedere maand een blog schrijven voor de nieuwe website van Katrein Kunst en binnenkort ook voor Sterk en SVeer. Hoe leuk is dat! Ik ga bloggen over een door mij gekozen product wat tevens dan product van de maand is.
Hieronder lees je mijn eerste blog die ik maakte voor Katrein Kunst ( toen was het nog lekker nazomer weer:-), in combinatie met een uitje naar Molen de Rat in IJlst.Op een van de laatste mooie nazomerdagen moesten we natuurlijk nog een laatste keer dit seizoen picknicken.

Ik wilde een keertje wat anders dan krentenbollen en broodjes dus maakte ik de bio pannenkoeken met geitenkaas en tomaatjes van Rens Kroes ( favoriet hier). Ik gebruikte hiervoor speltmeel ( te krijgen bij de AH of biowinkel) melk en eieren. Ik bak de pannenkoeken altijd in kokosolie dit geeft een hele lekkere smaak aan de pannenkoeken. Voor de topping heb je nodig:

Pesto
Cherry tomaatjes
walnoten of andere ongebrande noten
geitenkaas
en krulsla
Eerst even insmeren met pesto en de rest van het beleg erop en klaar is je echte Rens Kroes pannenkoek. Ik rolde hem op en sneed hem in stukjes.
Ook maakte ik hele simpele maar lekkere mini fruitspiesjes met druiven, banaan en appel.

Ik ben groot fan van de bekers, drinkflesjes, broodtrommeltjes en eigenlijk alles van Helen Dardik De bekers en bordjes zijn gemaakt van melanine en dus ideaal om mee te nemen voor de picknick, naar school of gewoon lekker in de achtertuin. We kochten al dit leuks bij www.katreinkunst.nlKijk uit want er zijn nog veel meer leuke Helen Dardik producten verkrijgbaar zoals bordjes, thermosflesjes, bekers en meer. Lycke mocht de printjes uitkiezen en was ook meteen helemaal enthousiast.


De producten van Helen Dardik zijn tevens product van de maand bij Katrein Kunst.


Met een goed gevulde picknickmand en een fles Exota Pompelmoes gingen we op de fiets. Lycke mocht de locatie uitkiezen dus na bijna 1 km ;-) kwamen we uit bij de plaats van bestemming. We aten al het lekkers op en natuurlijk moesten we haar favoriete spel spelen: ik zie ik zie wat jij niet ziet!
Na de picknick brachten we nog een bezoek aan Houtzaagmolen De Rat  in IJlst. We zijn al een aantal jaar donateur en gaan er regelmatig even naartoe. Echt leuk om eens een bezoekje aan te brengen. Ook voor de kids! Voor maar een paar euro per jaar ben je donateur en mag je de molen het hele jaar bezoeken.

Het was een fantastisch leuke middag op nog geen kilometer van ons huis vandaan!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen