dinsdag 27 oktober 2015

Museum bezoek in de Herfstvakantie!


De herfstvakantie is voor ons in het Noorden alweer voorbij maar wat  hebben we het weer heerlijk gehad. We zijn naar het strand geweest om lekker uit te waaien, hebben het theater bezocht en zijn naar het Fries Scheepvaart Museum in Sneek geweest.

Het museum seizoen is voor mij weer geopend. In de zomer komt het er toch vaak niet van om naar een museum te gaan en de herfst is daar wat mij betreft de ideale tijd voor.

Het Fries Scheepvaart Museum zit midden in het leuke centrum van Sneek. Er zijn veel activiteiten voor de kinderen te doen. Iedere vakantie is er vaak wel een speciale tentoonstelling of activiteit. Deze vakantie was het thema Stoomboten. Er was een speurtocht door het museum uitgezet met leuke opdrachten. Hij kwam uit bij een stoomboot die aan de kade lag welke we mochten bezoeken. Lycke kreeg een zwemvest om en vond het super interessant.

Op de 2e etage is een speciaal kindermuseum met scheepsgerelateerde spelletjes om meer te weten te komen over de scheepvaart van vroeger zoals sleepboot trekken, vissen en met een katrol gewicht hijsen. Verder is er nog een knutselruimte en een speelplek voor de kinderen met koffie, thee en limonade.

Wanneer je het leuk vindt hier vaker naartoe te gaan kun je je zoon of dochter ook scheepsmaatje laten worden. Voor 10 euro kunnen ze het hele jaar het museum bezoeken en deelnemen aan leuke activiteiten in de schoolvakanties. Meer informatie kun je hier vinden.Hieronder nog een aantal leuke musea om met de kinderen naartoe te gaan:

Het gevangenismuseum in Veenhuizen
Het Nemo Science Center in Amsterdam
Het Nederlands Strip museum in Groningen
Het Dick Bruna Huis in Utrecht
Natuurmuseum Friesland in Leeuwarden
Museum voor Beeld en Geluid in Hilversum
Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem
Het Drents museum in Assen

Kortom nog genoeg te doen aankomend seizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen