maandag 7 september 2015

2015 Festival IJlst

Het 2015 festival werd voor de 10e keer georganiseerd in mijn woonplaats het mooie Friese elfsteden stadje IJlst. Sinds 2005 wordt het festival jaarlijks georganiseerd door een grote groep vrijwilligers welke verenigd zijn in het millennium netwerk Fryslan.
Ze willen hiermee de bezoekers bekend laten maken met de 8 millenniumdoelen van de Verenigde Naties en uiteraard inspireren ze zelf ook een bijdrage te laten leveren aan een betere wereld.

Met deze prachtige gedachte bezocht ik dit festival nu voor de 10e keer en wat was het bijzonder!

Werkelijk aan alles was gedacht; workshops voor kinderen,  gave optredens, een fair langs de grachten, en geweldig eten uit allerlei verschillende culturen.

Lycke maakte een mooie tekening in de workshop tent, mocht een koe melken en ging met haar vader Rock en Rollen op de muziek van Danny de Vera. " Mamma dit is echte rock en roll"

Aan eten en drinken ook geen gebrek. Bij Barry Kookt kon je zelf een gegrild broodje samenstellen, bij de Turkse Vereniging maakten ze Turkse pizza met spinazie en bij  topkok Willem Schaafsma van Eindeloos  en topkok Henk Markus van Het Ambacht aten we de meest fantastische paddenstoelen risotto.
Een hoogtepuntje van het festival vond ik toch wel het optreden van Mr en Mississippi in de kerk. De sfeer in de kerk met de muziek van Mr en Mississippi was echt top.


Het weer mocht ook zeker de pret niet drukken af en toe even schuilen in de tenten en met onze oudste schoenen stampen door de modderplassen op de klanken van Dotan.
Wat mij betreft zetten ze deze traditie nog 10 jaar voort!

Bedankt vrijwilligers en organisatie die dit fantastische festival al die 10 jaar mogelijk hebben gemaakt. Grote complimenten.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen