dinsdag 11 augustus 2015

Rondje Sneekermeer


Afgelopen weekend was het wederom heerlijk weer. Dus we besloten eindelijk eens een keer het rondje Sneekermeer te fietsen. Stond al een tijdje op de planning maar het kwam er steeds niet van. Het waaide wel een beetje hard maar dat konden we wel hebben:-)De tocht begon door richting Joure te fietsen. Op een gegeven moment moesten we de bordjes camping Rufus volgen waar we bij een pondje aankwamen. Bij aankomst daar weer een leuke nieuwe ontdekking gedaan: Rufus aan het water. Met heerlijke loungebanken aan het water. Top plek! Verder op weg fietsten we tussen de schapen, over boerenerven en door de bossen.

Na ongeveer 25 km kwamen we aan bij Foodbar Picknickers www.picknickers.nl. Wauw wat een fries pareltje is dit! Ze zijn door de Linda ook uitgeroepen tot 1 van de 12 hotspots van Friesland.
We aten een bietensalade met verse bloemen, een clubsandwich en Lycke oma Bob's kroket.
Feestje! Wat een top lunch!


 
 
 
Hierna vervolgende we onze "roadtrip" en kwamen we aan bij Jachthaven Sneekerhof. Een speciale plek voor ons omdat we hier 3 jaar geleden ons trouwfeest hebben gevierd! In 2012 uitgeroepen door de Leeuwarder courant tot mooiste jachthaven van Friesland. Allemaal leuke speeltuintjes voor jong en oud en een opblaasbaar waterparadijs. Een ideale stop plek. Je kunt hier ook overnachten op een woonboot met een waanzinnig uitzicht. Op hun site kun je meer info hierover vinden www.sneekerhof.nl .
 Pfff de kilometers ( 45 op dat moment) begonnen we nu toch wel wat te merken :-) maar we moesten nog even 10 km doortrappen. Waar we thuis met de beentjes omhoog konden nagenieten van een super mooie tocht! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen