zondag 16 augustus 2015

Big Taste Foodtruck Festival FrieslandVoor het eerst in Sneek was dit weekend het Big Taste Foodtruck Festival Friesland.
(Food) festivals ben ik altijd dol op. Goede muziek, lekker eten, wijntje, vrienden en heerlijke sfeer. Dus hier moest ik natuurlijk naartoe!
De leukste foodtrucks trakteerden ons op de lekkerste gerechten van Biefstuk tot Suikerspin.

Het begon extra goed want ik was de "lucky bastard" die de Facebook Like actie had gewonnen en mocht genieten van al het heerlijke streetfood op hun kosten. ( nogmaals bedankt Dick van www.plukorganiseert.nl :-)

We begonnen met de biefstuk Bali van Loetje (www.loetje.com). En de slogan klopt; " Biefstuk met jus is vet!"De tweede stop was bij De Burgerlijke Stand (www.deburgerlijkestand.nl ).Hamburgers bereid op een gave xxl bbq.We kozen voor de "Nederlandse Burger".

 
 
We proefden nog een Flammkuchen met zalm van Great Chef on Wheels( www.greatchefonwheels.nl).  De Flammkuchen zijn helemaal hip. Het is een dunne deegbodem (dunner als een pizza bodem) en komt van origine uit de Elzas. Lekker met zoete en hartige toppings.


Tijd voor een korte break na al dat eten. We dronken een lekker bio wijntje met goeie muziek. Top sfeer!

Oke en doorrrr...:-) Het werd vis dit keer van de Kleinste Soepkraam. Ze maken niet alleen de meest  lekkere soepen maar ook tapas en stoofpotjes. Er stonden Mosselen en Calamaris ringen op het menu.


Tijd voor een toetje! We kozen voor de witte chocolade brownie met verse slagroom van Lokaal 55 Hmmmm. Lokaal 55 is een gave industriële plek in Sneek aan de Houkesloot. Hier kun je kookworkshops volgen, wijnen proeven in het Wijnlokaal of barbecueën in de tuin. www.lokaal55.nlVoor thuis nam ik een zakje verse Cocosballs van Pieman ( www.piemanbakery.nl) mee. Je kon kiezen tussen Rum Rozijnen, Gember Peper,White Chocolate en Dark Chocolate. Als echte choco fan koos ik uiteraard voor de laatste 2. Allemaal gezoet met biologische rietsuiker.

Toen we bij de Bio Popcorn van Alice en Kate aankwamen moest ik natuurlijk voor onze groot popcorn liefhebber Lycke een zakje meenemen. Daar kon ik wel mee thuiskomen!

Alice en Kate  (www.steampopmachine.com) zijn de reizende popcornmakers met een geweldige Steam Pop machine. Ze werken met uitsluitend natuurlijke ingrediënten van natuurlijke teelt.

 
We liepen nog een rondje en kwamen nog de meest fantastische foodtrucks tegen.
 

 
Wat een beleving en wat een geweldig festival.
Gelukkig kunnen we nog een keer gaan genieten in het weekend van 4,5 en 6 september in het centrum van Groningen bij het Academie gebouw.
Ik ga sowieso want ik moet alle andere Foodtrucks die ik nog niet heb gehad proeven!
 
Mocht je er ook naartoe willen gaan op onderstaande site kun je meer informatie vinden: www.bigtastefestival.nl
 
 
Mocht je gaan veel plezier en smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen