maandag 3 augustus 2015

Bella Italia


Dit jaar hebben we zoals ieder jaar onze vakantie doorgebracht in het prachtige Toscane in Italië. We verbleven in een Agriturismo. Dit zijn oude Italiaanse boerderijen welke omgetoverd zijn tot prachtige appartementen met een zwembad.We hebben onze favoriete plekjes bezocht en een heerlijke tijd gehad.

Een dagje Florence bezoeken staat altijd hoog op mijn lijst met favoriete plekken.
We hebben fietsen gehuurd bij
www.florencebybike.it
Een geweldige manier om deze prachtige stad te bezichtigen en de sfeer te proeven. Voor de lunch zijn we bij liberiabrac.net geweest. Een heerlijke rustige plek met fantastisch biologisch eten.


Mijn tip is om hier een piatto unico te bestellen. Je kunt hierbij kiezen uit een salade, een pasta en een wrap op een plate. Echt zalig.

Bij de beste slager van Italië en omstreken hebben we heerlijk eerlijk vlees gekocht voor de barbecue.

www.dariocecchini.com . Alleen de slagerij zelf is al een feestje.Uiteraard kun je Siena ook niet overslaan Wat een prachtige stad. Het liefst gaan we daar eind van de middag om een uur of 17:00/18:00 pas naartoe. De meeste toeristen verlaten de stad en de eigen Sienesen zwieren door de straten. Heerlijke sfeer.


Het lekkerste ijs van Siena eet je bij www.grom.it. Dit ijs is uitsluitend bereid met natuurlijke ingrediënten. Dit konden we niet overslaan:-)


Het was een top vakantie waar we met veel plezier aan terugdenken!
Fino al prossimo anna meravigiosamente Italia

Hieronder nog een aantal leuke osteria's in de omgeving:

osteriadelborgomensano.it (de risotto met radijs en walnoten is een echte aanrader:-)
ristorantebagoga.it ( de kok is een oud palio rijder, heel goed eten alleen de bediening is soms een beetje vreemd)
cucina-popolare.com ( heerlijk eten, ook vegetarisch! tip: pappa al pomodoro)
agritecainpiazza.it ( voor de aller lekkerste cheesecake)
caffecasolani.com ( super leuk tijdens JazzDiVino, tijdens het 4-gangen verrassingsmenu komen er verschillende jazz bandjes spelen!)5 opmerkingen: